--20-- PROGRAMUL OPERATIONAL SECTORIAL CRESTEREA COMPETITIVITATII ECONOMICE - ITA PRODUCTION SRL S.R.L.
ITA PRODUCTION SRL S.R.L.


Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice
  miercuri, 06 Aug 2014        http://www.fonduri-ue.ro



                                                             

 Fondul European de                       MINISTERUL ECONOMIEI                     Programul Operational Sectorial    
Dezvoltare Regionala                       COMERTULUI SI MEDIULUI             "Cresterea Competitivitatii Economice"
                                                                     DE AFACERI                                           2007 - 2013


                           

                         Programul Operational Sectorial 
    “Cresterea Competitivitatii Economice” co-finantat prin
                 Fondul European de Dezvoltare Regionala


              

                      “INVESTITII PENTRU

              VIITORUL DUMNEAVOASTRA”

 

TITLUL PROIECTULUI

                    Cresterea competitivitati firmei ITA PRODUCTION SRL prin                                         dezvoltarea capacitatii de productie

“Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana va invitam sa vizitati: "
 
http://www.fonduri-ue.ro


Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”  

S.C. ITA PRODUCTION S.R.L., cu sediul în Sighetu Marmaþiei, Str. Doboies, nr. 11A, judetul Maramures, a derulat, in perioada octombrie 2013 – august 2014, proiectul “Cresterea competitivitãtii firmei ITA PRODUCTION SRL prin dezvoltarea capacitãtii de productie“, co-finanþat prin Fondul European de Dezvoltare Regionalã, în baza contractului de finantare încheiat cu Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management a Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitãtii Economice” si cu Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar. 

Obiectivul general al proiectului – ce se va atinge pe perioada urmatorilor 3 ani - îl reprezintã cresterea competitivitãtii firmei ITA PRODUCTION, în vederea consolidãrii si îmbunãtãtirii pozitiei sale pe o piatã puternic concurentialã, în conformitate cu principiile dezvoltãrii durabile.

Obiectivele specifice urmarite de proiect au vizat modernizarea fluxului productiv si diversificarea portofoliului de produse obtinute. Astfel, proiectul s-a implementat pe o perioada de 10 luni la sediul social si punctul de lucru ale firmei din localitatea Sighetu Marmatiei. Valoarea totala a acestuia a fost de 2.292.031,68 lei, din care asistenta financiarã nerambursabilã a fost de 1.064.999,39 lei.

Îndeplinirea acestor obiective specifice s-a realizat prin achizitia unui numãr de 13 echipamente moderne care sa vinã în completarea bazei tehnologice a firmei si sa permita atat obtinerea unei productii superioare în raport cu unitatea de timp, respectiv cresterea productivitãtii (mentinand calitatea superioara a produselor realizate) cat si introducerea de noi modele de produse (mese furniruite).

Având o experienta de peste 10 ani în productia obiectelor de mobilier din lemn masiv (scaune, mese si fotolii), ITA PRODUCTION a devenit unul dintre cei mai importanti producãtori (din sectorul de activitate în care actioneazã)  din regiunea de Nord-Vest dar si la nivel national. Prin calitatea ridicatã a produselor sale, prin oferta diversificatã (sub aspectul modelelor realizate si gamei extinse de culori), si mai ales prin respectarea termenelor de livrare asumate, firma a reusit sa se impuna si pe piata europeana drept un furnizor de baza si un partener de afaceri de încredere, un procent de aproximativ 95% din productie fiind exportata. Aceste considerente au determinat cresterea continua a cererii pentru produsele firmei, atingându-se capacitatea maximã de productie de care firma dispune. 

Astfel, a fost necesara realizarea de investitii în tehnologii ce au impact semnificativ asupra procesului productiv – în sensul cresterii capacitãtii fizice de productie, respectiv obtinerea unui volum superior de productie în aceeasi perioadã de timp, investitii ce au constat in achizitia urmatoarelor echipamente:  

- masinã universala de slefuit canturi
 - masina automata de aplicat adeziv
- masina de taiat furnir in pachet
- masina de randeluit si frezat 4 fete
 
-
masina automata de aplicat canturi neadezivate
- masina de lipit furnir cu fir fuzibil
- masina de calibrat si slefuit.  
- masina de gaurit multiplu cu 3 capete
- masina automata pentru formatizat in pachet
- ferastrau panglica pentru debitata busteni
- uscator in vid capacitate 10 mc
- masina CNC

Aceste investitii, impreuna cu cele 23 de noi locuri de munca create, vor permite cresterea capacitãtii de fabricatie în conditii de eficienta net superioare situatiei actuale, respectiv cresterea productivitatii.

Dispunând de o capacitate de productie superioara, de un flux tehnologic modern, ITA PRODUCTION poate raspunde într-un timp mai scurt comenzilor lansate de clientii actuali, avand totodata posibilitatea de a-si extinde portofoliul de clienti detinut.

 Prin urmare, efectul resimtit la nivel economic, generat de volumul superior de vanzari se va reflecta în cresterea cifrei de afaceri în conditii de eficientizare a costurilor de exploatare ceea ce asigura si cresterea profitabilitatii firmei, sustinand dezvoltarea continuã a acesteia.

 Beneficiile obtinute prin realizarea investitiei ce constau, în principal în obtinerea unui volum superior de productie în conditii de eficienta superioara (datorita utilizãrii mai eficiente a capitalului uman si reducerii ponderii cheltuielilor cu acesta în costurile de productie) vor determina cresterea productivitatii firmei  ce are drept impact pe termen mediu si lung cresterea competitivitatii firmei, respectiv a capacitatii sale de a face fata concurentei atat la nivel national cat si european – raspunzand obiectivului major al POS – CCE.

 Detalii suplimentare puteþi obþine de la:

SC ITA PRODUCTION SRL
Sighetu Marmatiei, Str. Doboies, nr. 11A, judetul Maramures

Nume persoanã contact: SUSTIC TOADER
Funcþie: Sef serviciu contabilitate
Tel. 0744398052, Fax: 0262315374, e-mail: sustic@ita-production.ro

 

 „Continutul acestui material nu reprezinta in mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului Romaniei”  



http://www.fonduri-ue.ro




CONTACT
    arata tel
          arata mobil
    arata email

Formular contact   Abonare


INFORMATII


CATEGORII OFERTE




              
     
X